top of page
  • Writer's picturepvdeijk

Mijn stilte/yoga weekje is voorbij……

En wat was het een week🙏 hoe te omschrijven? Als ik een woord mag gebruiken MAGISCH🤩 Bij aankomst kwam ik op het vliegveld van Milaan al een aantal gezellige deelnemers tegen. Gezamenlijk met een busje werden we naar het paradijs gebracht “Mandali Retreat Centre” boven op een berg in het dorpje Quarna Sopra. Waar de tijd stil heeft gestaan. Het eerste aanblik van het retreat was toch wel het magistrale uitzicht op Lago d’Orta. En de hele week schitterde de zon op het meer. Het retreat lijkt op een klein Italiaans dorpje, hebben de eigenaren echt super gedaan. Zo een met de rest van de omgeving. Na het openen van de poorten voel je direct een en al rust, liefde en zorgzaamheid. Nog wat onwennig bij zo’n aankomst: wat staat je te wachten, hoeveel deelnemers, hoe zijn de leraren, mijn kamer, het eten, hoe zal het zijn om stil te zijn. Oh, oh, oh al die vragen. Nu zeg ik Let It Go and Go With The Flow. Het weekschema zag er strak uit. Geen uitslapen maar vroeg uit de veren om mij 7:15 te melden voor Ashtanga yoga les, gegeven door de fantastische Daphne Luttger. Nou ben ik best sportief maar ik heb al mijn spieren gevoeld. Na het uurtje zweten was er een meditatie gegeven door Tijn Touber. Een half uur in stilte. Vanaf de yoga tempel keek ik op de kerktoren van het dorp. Een magisch uitzicht zeker in de avond als deze verlicht werd. Het eten, volgens mij heb ik nog nooit zo gezond gegeten😂 en zooooo heerlijk. Vegetarisch, veel groente, soep, oh wat ga ik dit missen. Na het ontbijt was het een uurtje inspiratie talk door Tijn. Iedere dag stond in het teken van een specifiek onderwerp. En wat kan deze man interessant en met een grap verhalen vertellen, echt iedereen hing aan zijn lippen. Daarna was het siësta tijd nou ik kan je zeggen die had ik nodig. Rust in mijzelf dat was mijn mantra voor de hele week. Nog knap lastig. Wat ben ik mijzelf een aantal keren tegengekomen. Schrijven, wandelen hielp daar ook lekker bij. En dat allemaal in stilte want praten was er niet bij. Af en toe een briefje delen met een van de deelneemsters dat deden we wel. Zo vroeg iemand of ik een massage wilde geven omdat ze zo’n last van haar nek had, tuurlijk schreef ik op🙏 zo bijzonder. In de middag hadden we een stiltemeditatie door Juno Burger. En hierna een paar uur voor mijzelf. Wandelen, lezen, tukkie doen, staren, thee drinken oh nee warme geitenmelk met kaneel, honing en maca is mijn nieuwe koffie geworden😋 of naar de sauna/zwembad. Tijd ging relaxed voorbij om mij op te maken voor 1,5 uur yin yoga en aansluitend een half uur mediteren. Yin is een yogastijl waarbij je langer in een houding blijft zitten en je jezelf helemaal over moet geven, vooral door de buikademhaling. Zo de knetters, wat heb ik sommige houdingen vervloekt. Maar door dit los te laten merkte ik direct de ontspanning. Volgens mij is mijn lijf nog nooit zo soepel geweest😂 dit ga ik er in houden in Nederland. En de laatste dag🥲 na de meditatie werd de gong geluid en mochten we weer geluid maken, weer praten. Oh wat wilde ik nog in mijn bubble blijven. Maar een mooie closing volgde waarin we onze ervaringen deelde volgde met een 🥲 en een 😂, zo bijzonder en fijn om dit op zo’n manier te doen. Je kent elkaar niet maar ook weer wel. Een super mooie groep mensen waarmee ik een week in stilte heb mogen beleven en elkaars energie was overal te voelen. Nu terug de wereld in, gaat even wat worden maar een ding is zeker the bliss heb ik deze week gevonden🤩52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page