top of page
DSC_7397.JPG
DSC_7386.JPG

Toe aan rust, tijd voor jezelf, bewegen en te genieten van de natuur......

Dan  is de combinatie van Mindful Walk een hele fijne lichaamsbeweging. In combinatie met mindfulness, ademhalingstechnieken en yogaoefeningen is dit een doeltreffende manier om jouw somberheid, overspannenheid, burn-out of bore-out te bestrijden. Uiteraard ook heel fijn als je energie op wilt doen in de natuur.

In de 5-weekse Mindful Walk cusus staat iedere week een ander thema centraal. En gaan we in groeps- of individueel verband heerlijk de natuur in. Zonder enige prestatiedruk ga jij je in 5 weken energieker voelen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik.

Mindful Walk laat je kennis maken met de verschillende facetten van het lopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen wandelhouding, je aandacht bij het wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te wandelen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.


Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Binnen Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het wandelen.


Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Walk leert je hoe je volop van het wandelen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en wandelen in het 'hier en nu'. 

bottom of page